• Fii alături de Echipa Țării

Conferința Anuală UEFA Securitate și Siguranță

05 sep 2022 de Reporter FMF
GALERIE

La Istanbul a avut loc Conferința Anuală UEFA Securitate și Siguranță, ediția 2022. La eveniment au participat peste 400 de ofițeri de securitate de la cele 55 de asociații membre ale UEFA, ofițeri de securitate și reprezentanți ai cluburilor calificate in faza grupelor din cele 3 competiții intercluburi de pe continent, ofițeri de securitate UEFA, membri ai Comitetului UEFA Stadioane și Securitate, reprezentanți ai UEFA, alți oaspeți și reprezentanți ai organizațiilor europene ale fanilor fotbalului.

 

FMF a fost reprezentată de Adrian Ixari, membru al Comitetului UEFA Stadioane și Securitate, Veaceslav Samarschi, ofițer de Securitate FMF. Reprezentanta Moldovei în grupele Europa League, Sheriff Tiraspol l-a delegat pe Denis Casianenco, ofițer de Securitate al clubului.
 

Pe parcursul a 3 zile, 31.08 – 02.09.2022, s-au discutat următoarele teme:

- Operațiuni la meciurile UEFA: cele mai bune practici de păstrat

- UEFA Europa Conference League: revizuirea siguranței și securității

- Educație și formare pentru asociațiile naționale de fotbal membre ale UEFA

- Alte competiții UEFA: implicații de siguranță și securitate

- Cele mai bune practici pentru fanii echipei vizitatoare

- Riscuri globale pentru sănătate și impactul asupra operațiunilor la meciurile de fotbal

- Noi evoluții în comportamentul mulțimilor fanilor

- Calcularea densității fanilor și a planurilor de evacuare de urgență

- Evaluarea comportamentului fanilor și a schimbărilor de dispoziție

- Sisteme de informații de management pentru a ajuta siguranța și securitatea

- Înțelegerea rolului ofițerilor de securitate UEFA la fața locului

- Când și cum UEFA trimite ofițeri de securitate

- Operațiunile Centrului de Comandă pentru Meciurile UEFA

- Sesiune de schimb de informații pentru cluburi

 

”Organele de securitate din fotbal lucrează mână în mână cu Unitatea de operațiuni de siguranță și securitate a UEFA, pentru a oferi un mediu sigur și primitor pe tot parcursul sezonului fotbalistic.

Cu tema „Sharing the Stage” – ”Împărtășirea Cunoștințelor”, conferința de anul acesta ne-a reamintit că toți împărtășim aceleași obiective și scop, chiar și după doi ani lungi de absență din cauza pandemiei COVID-19”,

a declarat pentru FMF.md Adrian Ixari, directorul executiv FMF, delegat UEFA și FIFA, membru al Comitetului UEFA Stadioane și Securitate.

 

Conferința UEFA pentru Siguranță și Securitate se întrunește de obicei anual chiar înainte de începerea sezonului de fotbal cu scopul de a face schimb de bune practici, de a face schimb de informații între ofițerii de securitate ai clubului și ofițerilor de poliție și de a se pregăti pentru meciurile ce urmează.

 

Discuțiile în grupuri au acoperit o serie de subiecte, inclusiv noile evoluții în comportamentul mulțimilor de la sfârșitul pandemiei, cum să evaluăm comportamentul mulțimilor și schimbările sale de dispoziție și care sunt cele mai bune practici. O agendă plină include, de asemenea, o analiză aprofundată a operațiunilor de securitate la prima finală a UEFA Europa Conference League, organizată la Tirana în mai 2022.

 

Au fost remarcate, de asemenea, rezultatele pozitive ale pandemiei, în special modul în care tehnologiile și sistemele de informații de management au fost adaptate pentru a consolida siguranța și securitatea.

 

Discuțiile despre subiectele relevante au oferit audienței cele mai recente informații, tendințe și bune practici care se vor dovedi utile cluburilor și asociațiilor în pregătirile lor pentru competițiile UEFA din acest sezon.

 

Având în vedere intervalul scurt de timp dintre tragerile la sorți pentru noului sezon și începerea fazei grupelor, acest eveniment unic servește în principal pentru a facilita introducerea, crearea de conexiuni, pregătirea și planificarea între cluburi, poliție și cei 55 de ofițeri și experți de securitate ale asociațiilor membre UEFA.